Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΣΥ: Έρχονται επί πληρωμή χειρουργεία στα Δημόσια Νοσοκομεία

16-03-2022, Ω/22:30΄

Ως ιδιώτης πάροχος υγείας θα λειτουργεί τα απογεύματα στο πεδίο των χειρουργείων το ΕΣΥ, επιβαρύνοντας τον πολίτη που θα τα επιλέξει, με την αμοιβή του γιατρού.

Αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων προωθεί το Υπουργείο Υγείας, επιδιώκοντας την αξιοποίηση των χειρουργείων των δημόσιων νοσοκομείων και τις απογευματινές ώρες, κατά τις οποίες αυτά παραμένουν ανενεργά.

Όπως έχει αναφέρει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,  θα αξιοποιούνται «με ιδιωτικούς όρους οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να αυξάνουν το εισόδημά τους, καθώς θα τους δίνουμε τη δυνατότητα να εργαστούν εκτός ωραρίου ΕΣΥ ».

Ειδικότερα, εξετάζεται η ενεργοποίηση υπάρχουσας διάταξης, βάσει της οποίας θα πραγματοποιούνται απογευματινά χειρουργεία, στο μοντέλο που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές κλινικές. Δηλαδή, με αμοιβή.

Πιο αναλυτικά, θα υπολογίζεται το κόστος του χειρουργείου, βάσει των δυνατοτήτων του εκάστοτε νοσοκομείου, από το οποίο το 70% θα το καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και το 30% ο ασθενής, ο οποίος θα καλύπτει και την αμοιβή του γιατρού.

Το ποσό που θα αντιστοιχεί στο 30% θα κατευθύνεται για την αμοιβή του λοιπού υγειονομικού προσωπικού.

Θα στέλνουν ασθενείς και στον ιδιωτικό τομέα

Βασική προϋπόθεση, όμως, για να πραγματοποιηθούν τα απογευματινά χειρουργεία, είναι η συμπλήρωση της λίστας των πρωϊνών χειρουργείων.

Το Υπουργείο εκτιμά, πως με αυτό το σύστημα, δεν επηρεάζεται η πρωινή λίστα, αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις των χειρουργείων του νοσοκομείου, ενώ θα αυξηθούν εκτός από τα έσοδα του γιατρού και τα έσοδα του νοσοκομείου.

«Έχουμε πολλούς γιατρούς του ΕΣΥ που φεύγουν και πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα γιατί παίρνουν καλύτερες αμοιβές», είχε αναφέρει ο Θ. Πλεύρης.

Παράλληλα, θα παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο, όπου υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

www.news247.gr

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Α.Π.Σ

Μέχρι σήμερα, η λειτουργία των απογευματινών (επί πληρωμή) ιατρείων των νοσοκομείων, έχει δείξει πως όσοι πληρώνουν εξυπηρετούνται, οι λοιποί ασφαλισμένοι περιμένουν επί μήνες, για να βρουν γιατρό! Τώρα η “ιδιωτικοποίηση” του Ε.Σ.Υ. κάνει ένα (ακόμα χειρότερο) βήμα, προς τα μπρός! Όσοι έχουν τη δυνατότητα, θα χειρουργούνται, οι υπόλοιποι ας περιμένουν στη λίστα αναμονής, μέχρι να “γειάνουν” ή να αποδημήσουν! Κατά τα άλλα, κάθε μήνα υπάρχουν κρατήσεις στη σύνταξή μας, για την “Υγειονομική μας Περίθαλψη”, από 100 μέχρι και 130 ευρώ! Δυστυχώς, επτωχεύσαμε και στην Υγεία!

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ