Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α

09-02-2019,Ω/22:30′

Ερώτηση σχετικά με την αναμόρφωση προς τα κάτω του προϋπολογισμού του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) και τις ανησυχίες των εργαζομένων, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Το κείμενο της Ερώτησης του ΚΚΕ, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Σταύρος Τάσσος, έχει ως εξής:

«Οι φορείς των ένστολων που ασφαλίζονται στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Ταμείου με μείωση κατά 16.000.000 ευρώ. Αναμόρφωση που απαιτήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τελικό αποδέκτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Τα αποθεματικά των τομέων του ΤΕΑΠΑΣΑ, χρήματα των πυροσβεστών και των αστυνομικών που καταβάλλουν ανελλιπώς με τις ασφαλιστικές εισφορές τους, έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις, όπως και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, από την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων που επέβαλαν την επένδυση μέρους των αποθεματικών των Ταμείων σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα. Έχουν υποστεί μεγάλο “κούρεμα” μέσω του PSI και έχουν πληγεί από την υποχρηματοδότηση που έχουν επιβάλει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Αποτέλεσμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης, ιδιαίτερα στη διάρκεια της κρίσης, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, είναι η διαμόρφωση προϋπολογισμών του ΤΕΑΠΑΣΑ σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που πρόβλεπαν τα Μεσοπρόθεσμα Πλαίσια Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Περιορισμοί που συνοδεύονταν με μεγάλες περικοπές στις ασφαλιστικές προσδοκίες και δικαιώματα των παροχών και βοηθημάτων στο προσωπικό και τους συνταξιούχους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και αποτυπώνονταν στους τσεκουρωμένους προϋπολογισμούς.

Με τη νέα αναμόρφωση, η ανησυχία του προσωπικού της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής μεγαλώνει για τυχόν νέες περικοπές ασφαλιστικών παροχών των κλάδων Πρόνοιας και Υγείας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Ποια ήταν η ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του ΤΕΑΠΑΣΑ και ποιους σχεδιασμούς έρχεται να υλοποιήσει;
  • Διασφαλίζεται με τον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό η παροχή των εφάπαξ βοηθημάτων χωρίς χρονοτριβή στους αποστράτους και πολιτικούς υπαλλήλους (τ. μετόχους) που κατέβαλλαν ανελλιπώς τις εισφορές τους σε αυτό το ταμείο επικουρικής ασφάλειας και πρόνοιας;
  • Εξυπηρετούνται οι παροχές του Κλάδου Υγείας Υπάλληλων Αστυνομίας Πόλεων (ΚΥΥΑΠ) των ασφαλισμένων του και των μελών αυτών;
  • Θα συνεχιστεί η χορήγηση δανείων τουλάχιστον στον ίδιο αριθμό των μετόχων, όπως γίνεται μέχρι σήμερα;».

 
 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ