ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πανελλήνια ‘Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) τιμάει, διαχρονικά, τους αγώνες της εργατικής τάξης, όπου γης.
Υποκλίνεται ευλαβικά στα εκατομμύρια των νεκρών της τάξης μας που έπεσαν αγωνιζόμενοι για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής, για να σταματήσει η βάρβαρη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε μια ταραχώδη εποχή οικονομικών ανταγωνισμών και εμπορικών πολέμων που στόχος τους είναι η ραγδαία αύξηση των κερδών των μεγάλων εταιρειών, με αντίχτυπο τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης μεγάλης μερίδας του λαού μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Καταγγέλλουμε τα δεκάδες θερμά μέτωπα πολέμου γύρω μας και την όποια στήριξη τους παρέχουν κυβερνητικές ή αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας. Πόλεμοι που προκαλούνται από τους ιμπεριαλιστές για τα κέρδη τους ενώ οι λαοί μετρούν καταστροφές, απώλειες ζωών, πείνα, δυστυχία, ξεριζωμούς.
Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στην αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ για να διατρανώσουμε ότι τα ψίχουλα που δίνονται από την κυβέρνηση, σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, από τα τεράστια πλεονάσματα που βγήκαν από τη υπερφορολόγησή μας, είναι απαράδεκτα και προκαλούν οργή. Καταγγέλουμε τη συνέχιση της επιδοματικής πολιτικής για εμάς τους συνταξιούχους, όπου οι «φτωχοί» συνταξιούχοι “επιδοτούνται” από τους έχοντες λίγο μεγαλύτερες συντάξεις που και αυτές δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας.
Οι δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ότι η επαναφορά της 13ης – 14ης σύνταξης, που μας αφαιρέθηκε, είναι αδύνατη γιατί θα «εκτραπεί» ο προϋπολογισμός, μόνο θυμηδία προκαλεί. Παράλληλα, η εισφορά αλληλεγγύης που επιβλήθηκε, για συγκεκριμένους λόγους, συνεχίζει να παρακρατείται παρόλο που οι λόγοι αυτοί έχουν εκλείψει, ενώ η προσωπική διαφορά κατατρώει τις όποιες «αναιμικές» αυξήσεις και η μη καταβολή των αναδρομικών που δικαιούμαστε, καλά κρατεί. Οι τεράστιες περικοπές που επιβλήθηκαν διαχρονικά παραμένουν στο ακέραιο και η όποια ανάπτυξη της οικονομίας γεμίζει μόνο τις τσέπες των πολυεθνικών και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που προωθεί ο πρωθυπουργός μας, το κόμμα του και οι λοιποί «πρόθυμοι» που ενώ την καταδικάζουν στα λόγια, την ακολουθούν «ευλαβικά» όταν βρίσκονται στο «θώκο» της κυβέρνησης.
Η Π.Ε.Α.Π.Σ καλεί τα μέλη της και τους εν ενεργεία συναδέλφους, να συμμετέχουν αγωνιστικά και μαζικά στις αυριανές πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα. Στην Αθήνα ανταμώνουμε στην Πλατεία Συντάγματος, στις 10:30’, το πρωί.
Αθήνα 30 Απριλίου 2025
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.
|
Ο Γενικός Γραμματέας Σεραφείμ Κακλατζής |
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Γιαννάκος |
