Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

27-09-2018, Ω/13:00΄

Επαναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Ν.Ε.Α.Ε.Δ), σχετικά με την επιστροφή των αναδρομικών σε ε.ε και αποστράτους που εξάγγελε φέτος ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. Συμφωνούμε και συμπορευόμαστε με τους συναδέλφους των Ε.Δ.

                 ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων
Φειδίου 10, 5ος όροφος,10678 ΑΘΗΝΑ
Κιν. 6989 764 762
www.aneaed.gr E-mail:  aneaed@gmail.com Μέλος του EUROMIL

Αρ. πρωτ.: 23 / 2018
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο  6 / 2018
ΘΕΜΑ: Επιστροφή αναδρομικών – Συντάξεις

      Η κυβέρνηση δια στόματος Πρωθυπουργού στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ ανακοίνωσε την πρόθεσή της, να συμμορφωθεί με τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), για την επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών που είχε παράνομα και αντισυνταγματικά παρακρατηθεί από την 1η-8-2012. Η απόφαση αυτή έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και στο τέλος του κοινοβουλευτικού της βίου, μετά από την ενιαία και συνολική αγωνιστική διεκδίκηση των στρατιωτικών (σε ότι μας αφορά) και προκειμένου να μη καταβάλει δεδικασμένα πρόστιμα και αποζημιώσεις.

    Το συνολικό ύψος της πληρωμής των ποσών, αναφέρθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό, ότι ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, εκτίμηση που αντιβαίνει σε παλιότερες ανακοινώσεις κυβερνητικών παραγόντων όπου το ποσό, συμπεριλαμβανομένων και των αναδρομικών που αναλογούν στους συνταξιούχους, ήταν κατά πολύ λιγότερο, γιατί άραγε;

   Για το χρόνο αποδόσεως των ποσών στους δικαιούχους, ακούγονται και γράφονται διάφορα σενάρια από επίσημους ή ανεπίσημους φορείς και θεσμικά πρόσωπα. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να καλυφθούν διαδικαστικές, προβλεπόμενες και νόμιμες υπηρεσιακές ενέργειες αρκεί να υπάρξει η άμεση κυβερνητική βούληση.

    Όσον δε αφορά τα αποτελέσματα των περικοπών -από τα ψηφισμένα και προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό 2019, όπως και στο επικαιροποιημένο ΜΠΔΣ 2019/2022- στις καταβαλλόμενες συντάξεις του δημοσίου από την 1/1/2019, αλλά και των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) τα οποία θα χορηγούνται μέχρι 31.12.2018, οι επιπτώσεις στην καθημερινή μας διαβίωση θα είναι δραματικές.

     Στην πραγματικότητα ο νόμος Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) λειτουργεί σαν μέσο διαρκούς  υποτίμησης των συντάξεών μας, με ποιο ακραίο και εξευτελιστικό τρόπο για τις συντάξεις χηρείας. Αλλά και οι εξαγγελίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην 83η ΔΕΘ δεν άγγιξαν την ουσία του νόμου Κατρούγκαλου. Αντίθετα οι αλλαγές με ενίσχυση του ιδιωτικού, επιχειρηματικού τομέα στις οποίες αναφέρθηκε είναι κοινωνικά αντιδραστικές και υπονομεύουν περαιτέρω την ευθύνη του κράτους.

    Κωδικοποιημένα, σαν ΑΝΕΑΕΔ απευθυνόμαστε στα μέλη μας, σε όλους τους συναδέλφους οποίοι συμμετέχουν ενεργά μέσα σε συλλόγους ή όχι, αλλά δεν έχουν την πλάνη ότι θα τους σώσουν νέοι σωτήρες. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας και για το δίκαιο, γι’ αυτό δεν θέλουμε ελεημοσύνες και συμπόνοιες από δανειστές και πολιτικάντηδες, απαιτούμε τα νόμιμα και τα δίκαια. Εμείς δεν παρακαλούμε, απαιτούμε. Οφείλουμε να είμαστε σταντ μπάι, ετοιμοπόλεμοι κοινωνικά, αγωνιστικοί και να κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του εφησυχασμού. Αγωνιζόμαστε ενωμένοι και μαχητικά:

– Για να αποδοθούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα αναδρομικά άμεσα και συγκεντρωτικά, ώστε να μην ξαναζήσουμε την κοροϊδία των δεκάδων δόσεων της καταβολής του προηγουμένου 50 %.

– Να δημοσιευθεί άμεσα, όπως άλλωστε οφείλεται, το σύνολο των επανυπολογισμένων συντάξεων, ώστε να ενημερωθούμε οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ για το ύψος της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ του παλαιού και του νέου τρόπου υπολογισμού, με σκοπό να προβούμε σε  όποιες ενέργειες αποφασιστούν από τους ενδιαφερόμενους. Αυτή η κοροϊδία και η μακάβρια αντίληψη για το πότε θα πεθάνουμε, ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις, ξεπερνά κάθε προπαγανδιστικό παραλήρημα.

– Για να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

– Για την ανάπτυξη και ισχυροποίηση των Μετοχικών μας Ταμείων με σκοπό τη βελτίωση του συστήματος οικονομικής μέριμνας των ε.ε. και αποστράτων μετοχομερισματούχων.

– Για να ανακτηθούν οι μνημονιακές απώλειες και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

                                            Για το ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
Ο   Γραμματέας                                                                     Ο Πρόεδρος
Ευθύμιος  Γκιτέρσος                                                           Γιώργος Ροΐδης
ΑΝΕΑΕΔ αναδρομικα Συντάξεις

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ