Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ. ΣΤΟ 251 ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ   

31-05-2022, Ω/20:45΄

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Γιαννάκος, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης, Θωμά Τσούρμα, συναντήθηκε σήμερα, 30 Μαΐου 2022, με τον Διοικητή του 251 ΓΝΑ, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Γεωργανά.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου και ιδιαίτερα την παροχή υπηρεσιών προς τους προερχόμενους από το Πυροσβεστικό Σώμα (απόστρατους και εν ενεργεία) υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας έκαναν σαφές στον διοικητή του νοσοκομείου πως η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος διαχρονικά στηρίζει έμπρακτα το 251 ΓΝΑ και ενδιαφέρεται για την απρόσκοπτη λειτουργία του, γιαυτό και:

  • Πρωτοστάτησε στη μετακίνηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΓ.Υ.Π.Σ.) και την πλήρη ενσωμάτωσή της στο 251 ΓΝΑ.
  • Βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την εκάστοτε ηγεσία του ΠΣ και τον Διευθυντή της ΥΓ.Υ.Π.Σ. και με τις στοχευμένες προτάσεις της βοηθάει τόσο στην ενίσχυση όσο και στη βελτίωση των παρεχομένων, από τη Διεύθυνση, υπηρεσιών. Μετά και από δικές μας ενέργειες ολοκληρώνεται ήδη η διαδικασία πρόσληψης επτά (7) νέων γιατρών.
  • Εκδίδει ΔΩΡΕΑΝ και με υπεύθυνο τρόπο τις “Κάρτες εισόδου σε στρατιωτικά νοσοκομεία”, για τους Απόστρατους και τα δικαιούμενα περίθαλψης στο 251 ΓΝΑ, οικογενειακά τους πρόσωπα, ελέγχοντας σχολαστικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Παρέχει διαρκή και ασφαλή ενημέρωση προς το προσωπικό και τους Απόστρατους του Σώματος, μέσω της ιστοσελίδας www.peaps.gr και της εφημερίδας “Η Φωνή των Αποστράτων”, ώστε να είναι ενήμεροι, ανά πάσα στιγμή, για τον τρόπο λειτουργίας του 251 ΓΝΑ και τις παρεχόμενες, από αυτό, υπηρεσίες. Προς τούτο, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα, όλους τους σχετικούς με το νοσοκομείο, συνδέσμους (κλείσιμο & ακύρωση ραντεβού, δικαιούχοι νοσηλείας, δικαιολογητικά κ.α.) και παράλληλα,  υπάρχουν μόνιμες καταχωρήσεις στην εφημερίδα, που προτρέπουν τους συναδέλφους να κάνουν ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του νοσοκομείου και να μην αμελούν να ακυρώνουν τα ραντεβού που δεν χρησιμοποιούν.
  • Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και πρωτίστως ο Πρόεδρος, πραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις στο 251 ΓΝΑ και συνεργάζονται με τα διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου, επ’ωφελεία  των εργαζομένων και των ασθενών. Πρόσφατα, παραδώσαμε στα Τμήματα των Ραντεβού και των Επειγόντων, ενημερωτικές κάρτες της Ένωσής μας με σκοπό τη διάθεσή τους στους συναδέλφους που επισκέπτονται τους χώρους αυτούς, για να βοηθήσουμε στη διαδικασία ταυτοποίησης των δικαιούχων, η οποία, βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΖΗΤΑΜΕ:

  1. Την ισότιμη αντιμετώπιση, ως προς τις παρεχόμενες, από το 251 ΓΝΑ υπηρεσίες, των προερχόμενων από το Πυροσβεστικό Σώμα, με τους αντίστοιχους, από την Πολεμική Αεροπορία. Ιδιαίτερα στους έμμεσα δικαιούχους, η ανισότητα είναι μεγάλη. Τουλάχιστον τα παιδιά μας, θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιούν τις ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, τη στιγμή που στα στελέχη της ΠΑ (εν ενεργεία αλλά και απόστρατους), έμμεσα δικαιούχοι είναι ακόμη και συγγενείς γ’ βαθμού!
  2. Να μην ισχύουν διαφορετικοί κανόνες, ιδιαίτερα στα ραντεβού, ανάλογα με τον φορέα προέλευσης των δικαιούχων. Η διαθεσιμότητα κάποιων ραντεβού, για εμάς από το ΠΣ, σε ορισμένα ιατρεία, ξεπερνάει ακόμη και τους τέσσερις (4) μήνες.
  3. Να μην υφιστάμεθα αποκλεισμό από συγκεκριμένα ιατρεία και υπηρεσίες του 251 ΓΝΑ (π.χ. οδοντοπροσθετικό, φαρμακείο κ.α.).

Εάν, σε κάποια απ’αυτά, οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, προτιθέμεθα να καταβάλουμε το όποιο αντίτιμο μας αναλογεί.

Ο κ. Γεωργανάς άκουσε με προσοχή τις θέσεις και προτάσεις των εκπροσώπων της Π.Ε.Α.Π.Σ., τις χαρακτήρισε λογικές αλλά όπως είπε ξεφεύγουν της αρμοδιότητάς του αφού αυτός εφαρμόζει αποφάσεις που λαμβάνουν τα αρμόδια Επιτελεία και Υπουργεία. Ιδιαίτερα στο θέμα των ραντεβού, παραδέχθηκε πως θεσμικά υπάρχουν ξεχωριστές λίστες για τους προερχόμενους από την Πολεμική Αεροπορία, με αποτέλεσμα αυτοί να βρίσκουν ραντεβού σε συντομότερο χρονικό διάστημα!

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ. Κώστας Γιαννάκος,  του επεσήμανε πως η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία θεσμικά εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων του ΠΣ, όλων των πρότερων βαθμών και θέσεων,  καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα της ανισότιμης αντιμετώπισης, στην τύχη του! Θα παλέψει για την εξάλειψη της αδικίας, απ’όπου κι αν προέρχεται, γιατί δεν δέχεται τα 2.500 και πλέον μέλη της να αισθάνονται ως πολίτες β’ κατηγορίας!

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ