Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

20-04-2019, Ω/23:10′

Την περασμένη Τρίτη (16-04-2019) αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Γιαννάκο, τον αντιπρόεδρο Ευθύμιο Τσούνα και των υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων/ ηλεκτρονικού τύπου Σάββα Θεοδωρή, συναντήθηκαν με τον συνεργάτη της κ. Υφυπουργού Αικ. Παπακώστα κ. Σιδηρόπουλο Μιχαήλ και τον υπασπιστή της Επιπυραγό Αρβυθά Ευάγγελο.

Τέθηκαν προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα:

1. Θέσπιση θέσης για θεσμική συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ε.Α.Π.Σ. στη διοίκηση των Πυροσβεστικών Μουσείων της χώρας .

2. Δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης και χρήσης, από τους απόστρατους, των λεσχών, πρατηρίων, κατασκηνώσεων και λοιπών παροχών κοινωνικού χαρακτήρα της Ελληνικής Αστυνομίας, πανελλαδικά.

3. Διοικητική ρύθμιση (πιθανά σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας) για ισότιμη μεταχείριση των Αποστράτων του Π.Σ. με τους αντίστοιχους της Πολεμικής Αεροπορίας, στις παρεχόμενες υπηρεσίες από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

4. Υπηρεσιακή διευθέτηση της δυνατότητας χρήσης, από την Π.Ε.Α.Π.Σ., υπηρεσιών,υλικών και μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος [Π.Σ] (εξειδικευμένοι συνάδελφοι για τεχνική υποστήριξη, υπηρεσιακά οχήματα μεταφοράς προσωπικού, υποδομές, αίθουσες κλπ) .

5. Πρόβλεψη για δυνατότητα χρησιμοποίησης, από το Σώμα, Απόστρατων-μελών της Ένωσής μας, για δραστηριότητες ενημέρωσης του κοινού και φορέων πάνω σε θέματα πρόληψης και καταστολής έντονων καιρικών φαινομένων.

6. Παρέμβαση στην Υπουργό Εργασίας ή/και στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για απόδοση, στην Π.Ε.Α.Π.Σ., μέρους της εισφοράς του άρθρου 102 του ν. 4387/2016, κατά τα πρότυπα που ισχύουν και για άλλες Ομοσπονδίες και Ενώσεις συνταξιούχων, Πανελλήνιας δράσης.

7. Διερεύνηση της δυνατότητας είσπραξης των συνδρομών των μελών της Ένωσής μας, μέσω του Ε.Φ.Κ.Α., μετά από σύμφωνη γνώμη των ιδίων.

Για το πρώτο και δεύτερο θέμα δηλώθηκε συμφωνία και ειπώθηκε ότι η υλοποίησή του θα προχωρήσει αφού γίνουν πρώτα και οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για το τρίτο θέμα μας έγινε γνωστό ότι προωθείται η ενσωμάτωση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ στο 251 Γ.Ν.Α και ότι μέσω αυτής θα μπορούμε γρηγορότερα με παραπεμπτικό να κλείνουμε ραντεβού σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων πέραν των γιατρών του Π.Σ.

Για το τέταρτο θέμα μας ειπώθηκε ότι όλα αυτά θα κρίνονται κατά περίπτωση μετά από συνάντησή μας με τον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για το πέμπτο θέμα δεν εκφράστηκε αντίρρηση, ειπώθηκε πως θα πρέπει να συζητηθεί με τον κ. Αρχηγό του Π.Σ.

Για το έκτο θέμα δόθηκε η υπόσχεση ότι θα κλεισθεί ραντεβού με τον κ. Πετρόπουλο, Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για να βρεθεί λύση.

Για το έβδομο θέμα μας έγινε γνωστό ότι δεν υφίσταται, κατά τη γνώμη του, τέτοια δυνατότητα.

Το λόγο πήρε ο μέλος του Δ.Σ Θεοδωρής Σάββας και έβαλε θέματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες όταν δικαιώνονται από το ΣτΕ και τα Εφετεία και πρέπει να καταβάλουν χρήματα ως “αχρεωστήτως καταβληθέντα” είτε προς το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων είτε προς το ΕΤΕΑΕΠ για το χρονικό διάστημα της “οιονεί” επαναφοράς τους στο Σώμα χωρίς να έχει διευθετηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η νέα συνταξιοδοτική πράξη και συνεπώς να λάβουν και τα χρήματα που δικαιούνται αναδρομικά. Επίσης μίλησε για τη “διάλυση” των υπηρεσιών του Ε.Φ.Κ.Α Δημοσίου μετά το χωρισμό από το Γ.Λ.Κ και το μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής λόγω ότι η μείωση του προσωπικού σε σχέση με το Γ.Λ.Κ πριν Ε.Φ.Κ.Α έχει μειωθεί στο μισό περίπου. Ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου. Η απάντηση ήταν ότι η κατάσταση είναι γνωστή και δεν μπορεί να γίνει καμμιά παρέμβαση.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ