Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

13-11-2018,Ω:14:15΄
Αποτέλεσμα εικόνας για πολυτεχνειο 1973

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου οι φοιτητές μαζί με το λαό, πρωτοστάτησαν στην πτώση της χούντας των συνταγματαρχών.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το προδοτικό πραξικόπημα που αποτέλεσε την αφορμή για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τις δολοφονίες της χούντας, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, την απαγόρευση λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, την κατάργηση οργανώσεων και σωματείων, τις μαζικές εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, τη λογοκρισία στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη μουσική, στα τραγούδια, την απαγόρευση βιβλίων, τα οικονομικά σκάνδαλα….Ήταν ένα δυσβάσταχτο αντιδημοκρατικό, τυραννικό καθεστώς.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να είναι επίκαιρα και στις μέρες μας.

Σήμερα, που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και παράλληλα η χώρα μετατρέπεται σε ένα όλο και μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο, είναι ανάγκη όλοι να αγωνιστούμε μαζί με τον λαό, για μια ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς μας λαούς, χωρίς προσφυγιά και εκατόμβες νεκρών.

Το σύνθημα που κυριαρχούσε κατά την ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου “Ψωμί -παιδεία – ελευθερία” μας οδηγεί σε αγωνιστική αφύπνιση.

Η ΠΑΝΕΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΤΙΣΟΥΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ  ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ (ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 11:00΄ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ