Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ Η.Π.Α – ΓΑΛΛΙΑΣ – ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

18-04-2018  Ω/12:00΄

Ο πρόσφατος βομβαρδισμός των Η.Π.Α – Γαλλίας – Βρετανίας κατά στόχων της πολύπαθης Συρίας με τα εκατομμύρια προσφύγων σε ένα πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και επτά χρόνια, με τη συγκέντρωση χιλιάδων στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας – Η.Π.Α – Ε.Ε., δημιουργεί νέα δυσάρεστα δεδομένα στη γειτονιά μας.

Η επίθεση αυτή, χωρίς έστω τη συγκατάθεση του Ο.Η.Ε., μας φέρνει πιο κοντά σε μια γενικευμένη σύρραξη που θα την πληρώσουν και πάλι οι άμαχοι και θα δημιουργηθεί νέο κύμα προσφύγων, με άμεσες συνέπειες και στη χώρα μας ως χώρα υποδοχής τους και ως εμπλεκόμενοι σαν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ με διάσπαρτες βάσεις που αντί να εξαλείφονται, δυστυχώς πολλαπλασιάζονται από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ανεξάρτητα αν υπάρχει έρεισμα ή όχι στη χρήση χημικών από τις Συριακές δυνάμεις ή είναι και πάλι ένα μύθευμα ανάλογο αυτό του Ιράκ και της Λιβύης, ο μόνος τρόπος είναι η διερεύνησή του από εμπειρογνώμονες απεσταλμένους υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε και φυσικά ο διάλογος, αφού η Συρία είναι ανεξάρτητο κράτος με κυριαρχικά δικαιώματα και όχι προτεκτοράτο της μιας ή της άλλης δύναμης που εμφανίζονται ως υπερασπιστές του Συριακού λαού χωρίς καμιά νομιμοποίηση. Ο μόνος στόχος τους είναι να βάλουν χέρι στον ενεργειακό πλούτο των υδρογονανθράκων της και του στρατηγικής γεωπολιτικής θέσης της στη Μέση Ανατολή.

Από τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν οι λαοί. Το μόνο ” κέρδος” τους είναι ο θάνατος, η εξασφάλιση της φτώχειας, η εξαθλίωση και η προσφυγιά.

Να απαιτήσουμε:

  • Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις επιθετικές ενέργειες οποιουδήποτε κράτους κατά της πολύπαθης Συρίας.
  • Να κλείσουν οι βάσεις στη χώρα μας που γίνονται ορμητήριο σε κάθε είδους ανάλογων επιθέσεων.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή μας σε αποστολές στρατιωτών και διευκολύνσεων με μέσα εκτός συνόρων.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ