Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗς ΠΕΑΠΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.

13-06-2021 Ω/ 15:58΄

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και αξιομνημόνευτη επιτυχία, παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική, πραγματοποιήθηκε, χθες, η ειδική (επετειακή) εκδήλωση της Πανελλήνιας  Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, “60 Χρόνια ΠΕΑΠΣ: Έξι δεκαετίες στο πλευρό του Έλληνα πυροσβέστη”!

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, για την πανδημία, η αποστολή προσκλήσεων ήταν στοχευμένη και αυστηρά περιορισμένη, σε αριθμό.

Παρ’ όλα αυτά, στην κατάμεστη, από παρουσίες επισήμων, υπηρεσιακών παραγόντων, μελών και φίλων του συλλόγου, αίθουσα εκδηλώσεων, του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, ξετυλίχτηκε σαν παλιά, ασπρόμαυρη, ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, η μακρόχρονη ιστορία του φορέα των συνταξιούχων του ΠΣ.

Ο επίτιμος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρήστος Μητροπέτρος, γλαφυρά, αμερόληπτα και με ιστορική τεκμηρίωση, ξετύλιξε το κουβάρι του χρόνου και παρουσίασε, στο πολυπληθές ακροατήριο, τις σημαντικές στιγμές από την εξηντάχρονη διαδρομή της πανταχού παρούσας, στα πυροσβεστικά και κοινωνικά δρώμενα, ΠΕΑΠΣ.

Αναφέρθηκε, τιμητικά, στους πρωτεργάτες που συνέλαβαν την ιδέα και έχτισαν το οικοδόμημα της φιλόξενης κυψέλης των απόμαχων του πυροσβεστικού προσωπικού και στις δυσκολίες που παρέκαμψαν για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προηγήθηκε η ομιλία του αξιοσέβαστου επίτιμου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημητρίου Καλαντζή, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα σημαντικότερα επιτεύγματα-σταθμούς  της Ένωσης, εστίασε στη συναδελφικότητα και στη θέληση για προσφορά που έχουν, ως όπλο, όσοι ασχολούνται με τα πυροσβεστικά κοινά και αξίζουν τον θαυμασμό και τη στήριξη όλων.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, φανερά συγκινημένος, από την παρουσία των υπηρεσιακών του δασκάλων, τόνισε πως η ιστορία της ΠΕΑΠΣ απεικονίζει τη μεγάλη πυροσβεστική οικογένεια των αποστράτων και εν ενεργεία διατελούντων συναδέλφων και τους ενωτικούς δεσμούς που συνδέουν αμφότερους. Τόνισε πως ο ίδιος, από την υπηρεσιακή θέση που κατέχει, θα είναι αρωγός στις προσπάθειες των διοικούντων της Ένωσης και με χαρά θα αντλεί γνώσεις από τις συμβουλές τους.

Ο Πρόεδρος του φορέα όλων των αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιαννάκος, στην εναρκτήρια ομιλία του, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην ιστορική συγκυρία του εορτασμού των εξηντάχρονων με τη 200ή επέτειο από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων και στη μοναδικότητα που διακρίνει τον σύλλογο ως προς την ισότιμη αντιμετώπιση ΟΛΩΝ  των συνταξιούχων του ΠΣ, ανεξάρτητα από τον βαθμό και τη θέση που αυτοί κατείχαν κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Εστίασε στη συναδελφικότητα που ανδρώνεται μέσα από την πολύχρονη συνύπαρξη και δεν αποβάλλεται με την αφυπηρέτηση.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της ΠΕΑΠΣ, που πραγματοποιήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, με την ανάπτυξη αγωνιστικής δράσης στοχεύοντας  στην αποκατάσταση των αδικιών που συσσώρευσαν, στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, τα μνημόνια και στην αδιάκοπη λειτουργία της, ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας καθώς και στην ίδρυση της Στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού που αποτελεί το πολιτισμικό της κύτταρο.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Σάββας Θεοδωρής, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ένωση, στην καταγραφή και διάσωση της ιστορίας του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συγκέντρωση και αξιοποίηση του σχετικού  αρχειακού υλικού.

Παρουσίασε το αρχείο του αείμνηστου Πυράρχου ε.α., Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, το οποίο, μετά από μεγάλο αγώνα, κατέχει η ΠΕΑΠΣ και μετά το πέρας της εκδήλωσης, όπου εκτέθηκε σε δημόσια θέα, για πρώτη φορά, θα διατεθεί στο Πυροσβεστικό Μουσείο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών πλακετών:

– Στο γηραιότερο μέλος της Ένωσης, Αριστοτέλη Παπαϊωάννου, ο οποίος γεννήθηκε το 1920, κατατάχθηκε στο ΠΣ, το 1944 και αποστρατεύτηκε το 1974

– Στο Πυροσβεστικό Σώμα, για την 60χρονη αγαστή συνεργασία που έχει η Ένωση, με την υπηρεσία. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Γιαννάκος και παρέλαβε ο Αρχηγός, Στέφανος Κολοκούρης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Επιπυραγός, Έφη Παπαβραμοπούλου, Τμηματάρχης Δημοσίων Σχέσεων ΑΠΣ και την τίμησαν με την παρουσία τους, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αννα Καραμανλή και η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Χαρά Καφαντάρη.

Την παρακολούθησαν, επίσης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), Υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του ΠΣ και πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι συνάδελφοι.

Παραβρέθηκαν δε πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών ενώσεων εργαζομένων και συνταξιούχων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Στη συνέχεια η Μουσική μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος συνόδεψε τη δεξίωση των προσκεκλημένων μας με ένα εξαίσιο ρεπερτόριο.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ