Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

03-07-2024, Ω/22:00′

Εξαντλημένοι πυροσβέστες ξαπλώνουν στο χώμα για να ξεκουραστούν.

Φωτογραφίες από την Κερατέα δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να ξεκουραστούν για να ανακτήσουν δυνάμεις.

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο από τη φωτιά στην Κερατέα δείχνει πυροσβέστες εξαντλημένους να ξαπλώνουν στο χώμα, ενώ δίπλα τους το έδαφος ακόμα «καπνίζει».

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η φωτιά στην Κερατέα είχε ελεγχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της, έπειτα από ολονύχτια μάχη των επίγειων δυνάμεων.

Οι πυροσβέστες ξαπλώνουν στο έδαφος φορώντας όλα τα ρούχα και τον εξοπλισμό τους, για να είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ κάποιοι έχουν τυλιχθεί με τις ειδικές θερμικές κουβέρτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα στους πυροσβέστες φαίνεται το καμένο έδαφος να εξακολουθεί να «καπνίζει».

Αρχικά, η φωτογραφία κυκλοφόρησε ως εικόνα από την Κω, όμως τελικά επιβεβαιώθηκε πως είναι από την Κερατέα και τραβήχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

in.gr

ΥΓ.  Παρά τα μεγαλόπνοα προγράμματα ενδυνάμωσης του Π.Σ. (λέγε με “Αιγίς”) καμμία πρόνοια για στελέχωση των περίπου 4.000 κενών οργανικών θέσεων στο Π.Σ. Πρόσφατα κηρύχθηκε  Πανελλαδική επιφυλακή (“ο φόβος φυλάει τα έρμα”), ελπίζουμε να μην ανακληθούν και φέτος οι καλοκαιρινές άδειες των συναδέλφων μας. Ας μην αναφερθούμε στην καταπόνηση με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τις ανθρώπινες αντοχές. Για αυτούς τους ανθρώπους – ήρωες κατά τα κυβερνητικά χείλη – καμία στοιχειώδης προστασία από τα αρμόδια υπουργεία. Οι αποφάσεις αφορούν όλους τους άλλους εκτός από τους αναλώσιμους ” ήρωες “.

 

 

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ