Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ….

15-11-2023, Ω/18:00′

Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2023

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

17 Νοέμβρη 1973: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία!

50 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπήρξε η κορυφαία στιγμή Αντίστασης απέναντι στη δικτατορία.

Εκείνες τις ημέρες του Νοεμβρίου του ‘73, η φωνή του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, έσπασε το καθεστώς φόβου, το κλίμα ηττοπάθειας και τους μηχανισμούς πολιτικού ελέγχου που είχε επιβάλλει η χούντα.

Χιλιάδες νέοι άνθρωποι, φοιτητές και εργαζόμενοι, εκφράζοντας το δημοκρατικό αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αψήφησαν την αστυνομική βία, τις ερπύστριες των τανκς και τις σφαίρες των παρακρατικών.

Η αιματηρή καταστολή της εξέγερσης άνοιξε τον δρόμο για την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος.

Τιμούμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου! Στεκόμαστε με σεβασμό στους χιλιάδες φοιτητές, στο λαό της Αθήνας που για τρεις μέρες με ηρωισμό και αυτοθυσία όρθωσαν το ανάστημά τους κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη των βασανιστηρίων, τις φυλακές και τις εξορίες και υπέστησαν κάθε μορφή δίωξης.

Το κεντρικό σύνθημα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένει και σήμερα επίκαιρο: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία!»

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται με την Παλαιστίνη και την Ουκρανία να φλέγονται, με τον ολέθριο κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης να απειλεί ευρύτερα τους λαούς της περιοχής. Ιδιαίτερα στη Γάζα, πραγματοποιείται μία στοχευμένη γενοκτονία, με απαθείς θεατές τους ισχυρούς της γης οι οποίοι κόπτονται μόνο για τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) καλεί τους συναδέλφους, απόστρατους και εργαζόμενους, να συμμετέχουμε όλοι μαζί, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης κατά το φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Στην Αθήνα συμμετέχουμε στην αντιπολεμική πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 του Νοέμβρη.

Όπως κάθε χρόνο, την Πέμπτη 16 Νοέμβρη, η Ένωσή μας μαζί με άλλους φορείς αποστράτων θα βρεθούν στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσουν λίγα λουλούδια και να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς, κρατώντας τα συνθήματα και τον αγώνα τους ζωντανό (συνάντηση Στουρνάρη & Πατησίων ώρα 11.00)!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αλλοιωθεί η μνήμη του Πολυτεχνείου.

Το Πολυτεχνείο μας θυμίζει τις υποχρεώσεις μας σαν πολίτες που κάποιοι θέλουν να τις ξεχάσουμε και να μένουμε αδρανείς στους καναπέδες, μπροστά στα δεινά που μας φορτώνουν.

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες της νεολαίας, των εργαζομένων, του λαού μας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΠΣ

Ο Γενικός Γραμματέας           Ο Πρόεδρος Λάμπρος Γεωργακλής       Κων/νος Γιαννάκος                       

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ