Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Ε.Υ.Π.Σ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

29-09-2023,Ω/19:40΄

Οι Πυροσβέστες στη Μαγνησία καταγγέλλουν την Κυβέρνηση απλήρωτη και εκβιαζόμενη υπερεργασία

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας με επιστολή της στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αντιδρά δήλωσή του για 12ωρο εργασίας. Οι πυροσβέστες επισημαίνουν ότι το σύνολο του Πυροσβεστικού προσωπικού εργάζεται σε όλες τις Υπηρεσίες τη χώρας, εναλλασσόμενο σε βάρδιες 24ωρης επιφυλακής και το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που ανέκυψε, μετά από δεκάδες καταγγελίες των συναδέλφων, όλα αυτά τα χρόνια, είναι η παραβίαση του  ωραρίου, και η καταστρατήγηση του υποχρεωτικού χρόνου εργασίας (37 ½ ανά εβδομάδα) με απλήρωτη και εκβιαζόμενη υπερεργασία.

Η χθεσινή σας τοποθέτηση σας ως Υφυπουργός του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, και η αναφορά σας ότι υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του ωραρίου σε 12ωρο μόνο οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στο σύνολο του Πυροσβεστικού προσωπικού.

“Άλλα είναι τα πραγματικά προβλήματα που διαιωνίζονται επί χρόνια στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας και ταλανίζουν την εργασιακή καθημερινότητα των Πυροσβεστών, τα οποία είτε δεν γνωρίζετε είτε τα γνωρίζετε, αλλά δεν θέλετε να παραδεχτείτε ότι δεν έχετε ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις!

Σε κάθε περίπτωση το μείζων δεν είναι ο τρόπος εναλλαγής του ωραρίου, αλλά η ανάγκη τήρησης του, η κατάργηση της απλήρωτης υπερεργασίας και η ουσιαστική επιχειρησιακά αξιοποίησή του Πυροσβεστικού προσωπικού για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και η παραδοχή από μεριάς σας τις ύπαρξης 3600 και πλέον κενών οργανικών θέσεων στα οποία θα προσπαθήσετε να δώσετε λύσεις.

Δεν ευθύνεται το ωράριο κύριε Υφυπουργέ για τα διαχρονικά προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος!!

Η Ένωσή μας είναι διατεθειμένη να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο για όλα τα ζητήματα διαχείρισης εργασίας, κατάργησης υπερεργασίας, με υπεύθυνες προτάσεις χωρίς όμως αιφνιδιασμούς και υπό το βάρος ΕΤΟΙΜΩΝ Σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων.

Σταματήστε τους επικίνδυνους και αποτυχημένους πειραματισμούς στην πλάτη των συναδέλφων!!! Τουλάχιστον σεβαστείτε και αναγνωρίστε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, που φέτος κάτω από άκρως αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες, επιχειρούσαν επί σειρά ημερών σε όλα τα πεδία ανά την Ελλάδα. Κάτι που αναγνωρίστηκε καθολικά από το σύνολο της»., αναφέρουν.

Σημειώνεται ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλια , στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο, στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου αλλά και στον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά.

gegonota.news

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ