Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΛΗΦΘΗΚΑΝ

Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης ετοιμάζει η κυβέρνηση με τροπολογία που αναμένεται να φέρει στην Βουλή.
υπουργείο οικονομικών
02-04-2019,Ω/13:30΄

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να καταθέσει  ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία απαλλάσσει τους ένστολους από Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018 και θα την πλήρωναν με το φετινό εκκαθαριστικό. Αφορά περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχους του Δημοσίου.

Την εξαίρεση αυτή θα προβλέπει διάταξη νόμου που θα περιληφθεί μέσα στη βδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η διάταξη νόμου επικυρώνει στην ουσία άλλη διάταξη νόμου που είχε ψηφιστεί την περασμένη χρονιά και η οποία προέβλεπε την αυτοτελή παρακράτηση φόρου 20% επί των αναδρομικών με την οποία και εξαντλείτο κάθε φορολογική υποχρέωση στο εξής των δικαιούχων επί των αναδρομικών.

Και όλα αυτά ενώ ήδη λειτουργεί η πλατφόρμα συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης και το εκκαθαριστικό περιλαμβάνει και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο.

Συνεπώς προτείνεται να μην κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις πριν τη ψήφιση της νέας ρύθμισης που θα προβλέπει ότι η φορολογική υποχρέωση για τα αναδρομικά που πήραν εξαντλήθηκε με την παρακράτηση 20% που έγινε κατά την καταβολή των αναδρομικών. Και αυτό για να μην υποβάλλονται οι υπόχρεοι στη διαδικασία συμπληρωματικής τροποποιητικής δήλωσης.

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ