Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ

20-09-2023, Ω/13:15′

Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

 Η κυβέρνηση αψηφώντας τη γενικότερη κατακραυγή για την αναποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πλημμυρών  που κατέκαψαν και αφάνισαν τη χώρα αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες μαύρα στρέμματα, εκατομμύρια τόνους νερών, πρωτοφανείς καταστροφές των υποδομών, καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, νεκρούς και απελπισμένους συνανθρώπους μας που έχασαν το βιός τους, προκαλεί ,φέρνοντας για ψήφιση στη Βουλή ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που θα επηρεάσει ακόμα πιο αρνητικά τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που εργάζονται.

Το νομοσχέδιο «νομιμοποιεί» τη μαύρη εργασία, καταργεί το πενθήμερο, αυξάνει τον ημερήσιο χρόνο εφαρμογής της πολλαπλής απασχόλησης από τις 8 στις 13 ώρες, επιτίθεται στο απεργιακό δικαίωμα με την ποινικοποίηση της περιφρούρησής του από την εργοδοσία και τους απεργοσπάστες. Διευκολύνει τις απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και επιτρέπει την απόλυση κατηγοριών εργαζομένων που υποτίθεται ότι προστατεύονται, όπως οι εγκυμονούσες, οι νέες μητέρες, οι συνδικαλιστές κ.α.

Σήμερα, εργοδότες και Δημόσιο δεν σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα. Κακοπληρώνουν και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, οφείλουν εκατοντάδες ρεπό και κανονικές άδειες μόνο και μόνο για να μην προσλάβουν τους εργαζόμενους που απαιτούνται. Τουλάχιστον εμείς οι πυροσβέστες αυτό το έχουμε ζήσει στο «πετσί» μας. Η προωθούμενη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που θα οδηγήσει παραπέρα;

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, των παιδιών και εγγονιών μας, για σταθερή, αξιοπρεπή και μόνιμη εργασία που να καλύπτεται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, για πλήρη κάλυψη των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών. Για μείωση του  εργάσιμου χρόνου  (7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο). Δουλειά και ζωή με δικαιώματα, αξιοπρέπεια, Παιδεία και Υγεία σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα και τις ανάγκες μας, για ΟΛΟΥΣ. 

ΟΧΙ  στην κρατική βία και τον αυταρχισμό.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των πληγέντων ανά την Ελλάδα από τις καταστροφές. Ζητάμε πλήρεις αποζημιώσεις για να μπορεί να συνεχιστεί η ζωή. Καταγγέλλουμε τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων για την απουσία ολοκληρωμένων σχεδίων πρόληψης και προστασίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος  (Π.Ε.Α.Π.Σ), στηρίζει το δίκαιο αγώνα των  συμβασιούχων πυροσβεστών και συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:00 στην Πλατεία Συντάγματος, για τη εργασιακή αποκατάστασή τους, ζητώντας από την Κυβέρνηση να τους εντάξει στο Πυροσβεστικό Σώμα ως μόνιμους πυροσβέστες καλύπτοντας τα χιλιάδες οργανικά κενά του. Η ανεπάρκεια του έμψυχου υλικού του Σώματος έγινε για μια ακόμα φορά φέτος ολοφάνερη με την απαγόρευση των καλοκαιρινών αδειών, τα χιλιάδες απλήρωτα ρεπό, τις μεταφορές ανά την Ελλάδα, την εξοντωτική υπερεργασία.

 Η Ένωσή μας ενώνει τη φωνή της με τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται ΔΙΚΑΙΑ και συμμετέχει στην    πανελλαδική απεργία που οργανώνουν τα Συνδικάτα. Καλεί τα μέλη της αλλά και όλους τους απόστρατους του Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ και των Ε.Δ., να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση που διοργανώνουν Ομοσπονδίες εργαζομένων, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος  Γεωργακλής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

 

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ