Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

14-07-2022, Ω/17:00΄

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ), εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου (Ε/Π) πυρόσβεσης Mi-8 – ενός Μολδαβού συγκυβερνήτη του Ε/Π και του Έλληνα συνδέσμου του πληρώματος- που κατέπεσε  στην περιοχή του Αγίου Μηνά στην τοποθεσία Πλάκα, στη Σάμο.

Στους δύο διασωθέντες από το πλήρωμα – κυβερνήτη και μηχανικό- εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Το εν λόγω Ε/Π είχε μισθωθεί για την αντιπυρική περίοδο και κατέπεσε χθες και περί ώρα 17:55΄,  επιχειρώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ανεφοδιασμό του κάδου με θαλασσινό νερό, στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στο νησί της Σάμου.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ. γνωρίζοντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ζητά να «ριχθεί άπλετο φως», από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, στις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το δυσάρεστο αεροπορικό συμβάν. Να ερευνηθεί εάν τηρήθηκαν όλα τα πρωτοκόλλα ασφαλούς πτητικής λειτουργίας τόσο ως προς τη συντήρηση του Ε/Π όσο και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έκανε αυτό κατάσβεση. Η αναφορά του επιζώντος μηχανικού ότι κατά τον ανεφοδιασμό του κάδου, μια ισχυρή ριπή ανέμου χτύπησε το ελικόπτερο και το ανέτρεψε παρασύροντάς το στη θάλασσα, είναι πιθανό να οδηγεί στην υπόθεση μη κατάλληλων συνθηκών για επιχειρησιακή δράση και κακή απόφαση πτήσης (απογείωσης) για το σκοπό αυτό.

                 Αθήνα 14 Ιουλίου 2022

               Για το Δ.Σ της  Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος  Γεωργακλής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ