Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Η Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καταγγέλει στους εργαζόμενους τις νέες πρωτοβουλίες της τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει με μεγαλύτερη ένταση στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση ακόμη περισσότερο των μέτρων αλλά και των μέσων καταστολής, των εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων.

Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση αφού δέχτηκε το “δώρο” από τη μεριά του Ισραήλ, της παραχώρησης τριών οχημάτων εκτόξευσης νερού, αποφάσισε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το στόλο των οχημάτων εκτόξευσης νερού με την απόσπαση από τη δύναμη των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος άλλων τριών οχημάτων.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση διαισθάνεται ότι ο αγώνας των εργαζομένων απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. αλλά και των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα υπηρετούν τα συμφέροντα των “Δανειστών μας” τσακίζοντας κάθε εργασιακό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα ενταθεί με τη συσπείρωση των κοινωνικών δυνάμεων που αμφισβητούν την πολιτική κυριαρχία των αγορών.

Επίσης το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις υπαρκτές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την παρεχόμενη κοινωνική υπηρεσία, που έχει σχέση με την προστασία των εργαζομένων και των υποδομών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την καταστολή.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στην Ένωση παλεύοντας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.