Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ν.Ε.Α.Ε.Δ

Παραθέτουμε ανακοίνωση της Α.Ν.Ε.Α.Ε.Δ. που λάβαμε στο e-mail της Ένωσής μας για δημοσίευση αυτής στην ιστοσελίδα μας.

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων

Ενόπλων Δυνάμεων

Υψηλάντου 143, 1ος όροφος

18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κιν.6986523315 Τ/Φ 211-0135611 

         ΦΑΞ 211-0135612

www.aneaed.gr

E-mail:  aneaed@gmail.com

Μέλος του EUROMIL

                                                                                                                                                                                                      Αρ. πρωτ.   01/2016

                                                 Πειραιάς  10  Ιανουαρίου  2016

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο  01 / 2016

Μετά την μέσω των ΜΜΕ γνωστοποίησης του σχεδίου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό με το οποίο προτείνεται η πλήρης ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και φαίνεται να φέρνει νέες περικοπές στις συντάξεις μας,  τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας ότι αυτό δεν αφορά τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, την εμφανιζόμενη πρόβλεψη στο υπό κατάρτιση σχέδιο ότι κατά τον ίδιο τρόπο θα ρυθμιστούν και τα θέματα που αφορούν τα  εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τέλος την ύπαρξη του άρθρου 18 στην από 30 Δεκεμβρίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί συλλογής των κοινωνικών επιδομάτων προνοιακού χαρακτήρα που χορηγούν οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης από την ΗΔΙΚΑ, προφανέστατα δημιουργούνται σύγχυση και μεγάλη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και των αποδοχών μας.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες του συνόλου των αποστράτων συναδέλφων για τις επερχόμενες μεταβολές στο ασφαλιστικό και τις διαφαινόμενες νέες  μειώσεις στις ήδη πενιχρές συντάξιμες αποδοχές οι οποίες μέχρι σήμερα  έχων περικοπεί κατά 60% και έχει καλέσει όλους του φορείς, ενώσεις, συλλόγους σε συνάντηση άμεσα για εξέταση, αποτίμηση, εκτίμηση καταστάσεως και προγραμματισμό των όποιων ενεργειών και δράσεων.

Τονίζοντας, σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο,  ότι στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι  η αποκατάσταση του συνόλου των αδικιών που μέχρι σήμερα έχουμε υποστεί, όπως το  σύνολο των άδικων περικοπών που επήλθαν και εξαΰλωσαν τις συντάξεις μας με τους προηγούμενους μνημονιακούς  νόμους (Ν 3833/10, 3865/10, 4002/11, 4023/12, 4024/11 κλπ),

Απαιτούμε άμεσα

  1.   Κατ’ ελάχιστο τις άρσεις όλων των αδικιών και την εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων όπως την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των  συντάξεων που έγιναν με τον Ν.4093/12 και την αναπροσαρμογή των συνταξιοδοτικών πράξεων στο ύψος της σύνταξης του Ιουλίου 2012.
  2. Την κατάργηση των εγγράφων του Υπουργείου Εργασίας και της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τα οποία από το 2013 παράτυπα και χωρίς πραγματική νομική κάλυψη τα Μετοχικά Ταμεία και το ΕΚΟΕΜ έχουν ενταχθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ως Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και της εγκυκλίου με την οποία έχει θεσπιστεί η αποστολή των στοιχείων του Μερίσματος και του ΕΚΟΕΜ στην ΗΔΙΚΑ.
  3. Συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εργασίας με θέμα την μη ανατροπή εις βάρος μας του ασφαλιστικού συστήματος.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε νέες άδικες και στοχευμένες σε εμάς μεταβολές και περικοπές οι οποίες ουσιαστικά θα καταστρέψουν χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων.

Τέλος θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας, θα σταθούμε στο πλάι του εξ’ ίσου χειμαζόμενου ελληνικού λαού,  θα αγωνισθούμε με οποιοδήποτε πρόσφορο νομικό ή άλλο μέσο και οι επικείμενες κινητοποιήσεις μας θα είναι ισχυρές και μαζικές.

  Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
   Ο Πρόεδρος
  Γιώργος Ροΐδης
 Αντιναύαρχος ε.α
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1-2016

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ