Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ 2021

28-01-2021,Ω/16:05΄
Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος τιμά κι εφέτος τους νεκρούς των Ιμίων:

  • Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ 2021ερνήτη,
  • Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και
  • Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.

καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της απώλειας τους, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και ώρα 12:30’. Όσοι συνάδελφοι και μέλη της Π.Ε.Α.Π.Σ., το επιθυμούν, μπορούν να παραβρεθούν στη λιτή εκδήλωση.

Εδώ κι ένα χρόνο, 25 χρόνια μετά τη ζοφερή εκείνη νύκτα στις βραχονησίδες των Ιμίων, η τουρκική επιθετικότητα κορυφώθηκε, για άλλη μιά φορά, με αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Αποδεικνύεται και πάλι, πως αυτή η στάση της γειτονικής και “συμμάχου” χώρας στο ΝΑΤΟ, γίνεται με την ανοχή, αν όχι με  την ενθάρρυνση του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αποκαλύφθηκε περίτρανα πως, τελικά, οι συμμαχίες αυτές, ούτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας διασφαλίζουν, όπως διαχρονικά οι κυβερνήσεις της χώρας προσπαθούν να πείσουν το λαό, ούτε γενικότερα είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Αντίθετα, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε στον ανταγωνισμό τους με Ρωσία και Κίνα, για κυριαρχία σε πηγές και δρόμους μεταφοράς υδρογονανθράκων, επιδιώκουν με κάθε τίμημα να διατηρήσουν την Τουρκία στην επιρροή τους, αποτραβώντας την από εκείνη της Ρωσίας. Παράλληλα προωθούν τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μακριά από τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.  Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ειδικά το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του και θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Συνάδελφοι,

η μακροχρόνια ιστορία της πατρίδας μας για ελευθερία και προάσπιση  της εθνικής μας κυριαρχίας έχει δημιουργήσει ένα πάνθεον αγωνιστών και ηρώων γιατί, διαχρονικά, πάντα κάποιοι επιβουλεύονταν την εθνική μας κυριαρχία.

Τιμώντας τη θυσία των τριών πεσόντων ανδρών, αφενός μεν δεν τους ξεχνάμε και εφετέρου επαγρυπνούμε  και αγωνιζόμαστε για να μη ξαναζήσουμε καταστάσεις, τύπου Ιμίων και μάλιστα προς όφελος τρίτων.  

                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ