Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

03-02-2021,Ω/15:00΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ενώνει τη φωνή της με τους εκπαιδευτικούς, τους πρυτάνεις, τους φοιτητές, τους γονείς και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα για άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση  και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που έφερε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας. Και όλα αυτά με κλειστή την τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με απαγόρευση των συγκεντρώσεων, για να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο απαξιώνει περαιτέρω τη δημόσια παιδεία σε συνέχεια των τεράστιων ελλείψεων σε καθηγητές, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό και φοιτητική μέριμνα. Τα πανεπιστήμια δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικούς αλλά από χρηματοδότηση υλικοτεχνικών μέσων, εργαστηρίων και έρευνας. Ένα νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές προς όφελος της χώρας μας και της εκπαιδευτικής κοινότητας παίρνει πάντα υπόψη της όλες τις αντίθετες απόψεις και δεν χρησιμοποιεί τη διαβούλευση για το θεαθήναι.

Η θέσπιση της ελάχιστης βάσης στόχο έχει, όχι την αναβάθμιση  των πανεπιστημίων αλλά να κλείσει την πόρτα της εισόδου στα ΑΕΙ σε χιλιάδες νέους μαθητές και μαθήτριες και να τους “σπρώξει” στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι “αιώνιοι φοιτητές” σε τίποτε δεν ζημιώνουν το κράτος. Η ανεργία, οι συνθήκες διαβίωσης και άλλοι παράγοντες, ωθούν πλειάδα φοιτητών να μην μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές σε εύλογο χρόνο.

Η κυβέρνηση με σύμμαχό της την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, παίρνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε το 2019 με τη θέσπιση του νόμου για την κατάργηση του ασύλου, με το ίδιο πρόσχημα, της ανομίας στα πανεπιστήμια με τις “γνωστές από παλιά” δράσεις των αβανταδόρων προβοκατόρων, συνεχίζει τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και των πανεπιστημίων, ως άντρα εγκληματικότητας, παρά τις διακρίσεις που λαμβάνουν ως κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώστας Γιαννάκος

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ