Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

"ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!"

10-06-2020,Ω/20:48΄                                                                    
  Αριθμ. πρωτ. 106                                                                    Αθήνα 10 Ιουνίου 2020                                                                     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!»

 Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, που οργανώνονται σε όλη τη χώρα από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Εμείς οι απόστρατοι δεν είμαστε ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνίας. Ως συνταξιούχοι έχουμε ηθικό χρέος να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και τα εγγόνια μας, που μαστίζονται από την ανεργία, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης με απαράδεκτους μισθούς και ωράρια. Να συμπαρασταθούμε στους μικροεπαγγελματίες που στενάζουν από την αβεβαιότητα της επιβίωσης.

Μαζί με τους συνταξιούχους συνάδελφους μας, συνεχίζουμε  τη δράση μας, διεκδικώντας όλα μας τα αιτήματα, πρώτιστα  τα ζητήματα της Υγείας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, που αγωνίζονται, δίνουμε κι εμείς τη μάχη. Δεν αποδεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η πανδημία, μια ακόμη αιτία, για νέες περικοπές στα κοινωνικά εργατικά και συνταξιουχικά δικαιώματά μας για να ανακεφαλαιοποιούνται, με δισεκατομμύρια οι τράπεζες και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, από τον δικό μας μόχθο. Φτάνει πια!!! Ας βάλουν επιτέλους και αυτοί το χέρι στην τσέπη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλαν αμύθητα κέρδη. Τώρα με την πανδημία να τους επηρεάζει, ζητούν κρατικές ενισχύσεις και απαιτούν να τους δοθούν τα δικά μας χρήματα για να αυγατίσουν τα κέρδη τους, απειλώντας με κλείσιμο επιχειρήσεων, στροφή σε άλλες πιο κερδοφόρες δραστηριότητες (βλ. “πράσινη” ανάπτυξη),απολύσεις και κακοπληρωσιά.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ό,τι μέχρι σήμερα μας έχουν άδικα αφαιρέσει. Δεν το χρωστάμε σε κανέναν δανειστή και σε καμιά κυβέρνηση. Είναι όλα πληρωμένα μέσα από τη σκληρή εργασία μας μέχρι τη συνταξιοδότηση.

Διεκδικούμε

 • Επιστροφή όλων των κλεμμένων – κουρεμένων αποθεματικών των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίηση τους. Να καλυφθούν από το κράτος όλα τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, που προκύπτουν από τα προβλήματα της πανδημίας.
 • Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης, με αναπροσαρμογή του αφορολόγητου.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργαζόμενης οικογένειας και όχι με βάση τις συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, με δουλειά σε άθλιες συνθήκες και ως τα βαθιά γεράματα.
 • Άμεση απόδοση, χωρίς προαπαιτούμενα, δίκες και αγωγές, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και μερίσματα σε όλους τους συνταξιούχους. Να δοθεί άμεσα εφάπαξ ένα ποσό σε όσους οι συντάξεις τους χρονίζουν.
 • Άμεση καταβολή κύριων, επικουρικών συντάξεων και μερισμάτων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.
 • Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
 • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
 • Επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
 • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
 • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Συνταξιοδότηση στα 56 χρόνια για τα «βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».
 • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

Συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις, Πέμπτη 11 Ιούνη, που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα στο Σύνταγμα  (Όθωνος και Αμαλίας)  στις 7 μ.μ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

            Ο Γεν. Γραμματέας                                                 Ο Πρόεδρος

                   Ανδρέας Ριτσώνης                                            Κώστας Γιαννάκος  

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ