Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

27-10-2023, Ω/10:25′

Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2023

                     Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940                   28η Οκτωβρίου 1940 !

Ημέρα-σταθμός στη νεώτερη ιστορία της χώρας μας!

Η φασιστική Ιταλία πάνοπλη, επιτίθεται στην Ελλάδα αλλά βρίσκει απέναντί της έναν λαό που, χωρίς να λιγοψυχήσει ούτε στιγμή, προτάσσει με περίσσιο θάρρος και ηρωισμό το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής!

Σήμερα, 83 χρόνια μετά, τιμάμε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασίστα εισβολέα.

Αποτίουμε φόρο τιμής:

Σε όλους και όλες που αγωνίστηκαν, με οποιονδήποτε τρόπο, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, διώχθηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για τα δίκαια και τη λευτεριά του λαού μας.

Στους πατριώτες, που μαζί με τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού, πολέμησαν απέναντι σε έναν υπέρτερο εχθρό και τον έτρεψαν σε φυγή.

Σ’εκείνους τους στρατιωτικούς, που μετά την οπισθοχώρηση, επέλεξαν να μην υπακούσουν στο γενικό «ρεύμα» να φύγουν για τη Μέση Ανατολή, αλλά έμειναν στον τόπο τους να πολεμήσουν τον κατακτητή, μέσα από την εθνική αντίσταση, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό τους!

Τιμάμε τους εκατοντάδες χιλιάδες του λαού, που έγραψαν λαμπρές σελίδες εθνικής αντίστασης με τον αγώνα τους ενάντια στους κατακτητές.

Ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος ήταν το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης του 1929 και των αντιθέσεων, μεταξύ των τότε ισχυρών δυνάμεων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, των αγορών και των πρώτων υλών.

Ο φασισμός και ο ναζισμός, σε όποια έκδοση και μορφή κι αν εμφανίζονται, ήταν είναι και θα είναι, οι θανάσιμοι εχθροί της ειρήνης. Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει, ότι η πάλη, με όλες τις μορφές, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό είναι αδιάσπαστη από την πάλη ενάντια στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.

Τα διαχρονικά συμπεράσματα του β’ παγκόσμιου πολέμου μας κρατάνε σε εγρήγορση ακόμα και σήμερα, αφού οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών της γης εξακολουθούν να υπάρχουν και να εγκυμονούν κινδύνους συρράξεων με απρόβλεπτα αποτελέσματα, για τους λαούς.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και η επικείμενη εισβολή του Ισραήλ, στη Γάζα, δεν προοιωνίζουν κάτι θετικό για την ειρήνη στην περιοχή μας.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας κινδύνευαν τότε από τον “άξονα” αλλά και σήμερα τα επιβουλεύονται οι γείτονές μας, με την ανοχή κάποιων ισχυρών της γης.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 μας διδάσκει, να πούμε και σήμερα το δικό μας ΟΧΙ σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραχώρησης, εδαφικών ή οικονομικών δικαιωμάτων σε τρίτους.

Θυμόμαστε με συγκίνηση και σεβασμό όσους θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Οι θυσίες εκείνων που έπεσαν για την Πατρίδα και την δόξασαν, πρέπει σήμερα να πιάσουν τόπο με ευθύνη, δύναμη και κουράγιο για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

                  Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας             Ο Πρόεδρος

Λάμπρος Γεωργακλής    Κωνσταντίνος Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ