Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

17 & 18 του Μάη η Πρωτοβουλία Αποστράτων θα βρίσκεται στους δρόμους

 16-05-2017, Ω/11:55

Η ΠΕΑΠΣ σας ενημέρωσε με προηγούμενες αναρτήσεις της για τις κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχει για την ανατροπή των επώδυνων μέτρων που έχει φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για νομοθέτηση. Στηρίζει τους εν ενεργεία συναδέλφους μας που δέχονται νέο  πλήγμα με την εισαγωγή του νέου μισθολογίου που γράφει στα παλιά του παπούτσια τις Αποφάσεις των Ανώτατων δικαστηρίων ΣτΕ και Ε.Σ., αγωνίζεται για την ανατροπή των μέτρων που συρρικνώνουν για ακόμη μια φορά τις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και όχι μόνον, παρά τις αποφάσεις των Ανώτατων δικαστηρίων ΣτΕ και Ε.Σ.

Συμμετέχει σε όλες τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και συνταξιούχων που πλήττονται και φορτώνονται αποκλειστικά τα βάρη της κρίσης που οι ίδιοι δεν δημιούργησαν, ως τα μοναδικά υποζύγια . 

Ακολουθεί το αγωνιστικό πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αποστράτων, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.) και καλεί κάθε συνταξιούχο και εργαζόμενο στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και στις Ε.Δ και Σ.Α να ξεσηκωθεί προτού να είναι αργά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΠΑΧΘΗ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!!!

Ακολουθεί ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση:

2017-05-15 22:54

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση.

(http://protovoyliaapostraton.webnode.com  –   protovoyliaapostraton@gmail.com)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,

Με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση λεηλατεί τις συντάξεις μας με χίλιους δυο τρόπους για μια ακόμη φορά. Κόβουν επιδόματα και δικαιώματα. Ξεπουλούν τον πλούτο της χώρας. Προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν, μοιράζοντας μερικά ψίχουλα στη μεγάλη φτώχεια κι αυτά υπό προϋποθέσεις. Μας κλέβουν δέκα για να μοιράσουν  ένα – και αν!

Επιτίθενται και στους εν ενεργεία συναδέλφους! Τους περιορίζουν αποδοχές και επιδόματα, επεκτείνουν και σ’ αυτούς την «προσωπική διαφορά». Πλήττονται κυρίως χαμηλόβαθμοι και νεοεισερχόμενοι.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και των προκατόχων της Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ, περιλαμβάνει το σφαγιασμό αποδοχών και δικαιωμάτων του λαού, αλλά και την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ιδιαίτερα σήμερα, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος φουντώνει στη Συρία,  αλλά και την Ασία, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη,

Σήμερα που στα Βαλκάνια υπάρχει  μεγάλη αστάθεια  και η σπίθα του πολέμου μπορεί ν’ ανάψει και να παρασύρει και τη χώρα μας,

Σήμερα που οι κίνδυνοι για πολεμική εμπλοκή στο Αιγαίο κορυφώνονται, καθημερινά η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την χώρα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, με βαριές συνέπειες για το λαό και την χώρα.

Συνάδελφοι απόστρατοι και εν ενεργεία,

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων από την σύστασή της έχει κάνει την επιλογή της. Στηρίζοντας τους συναδέλφους που είναι στην ενέργεια, συμπαρατάσσεται στους αγώνες τους. Αγωνίζεται μαζί με τους άλλους συνταξιούχους, τα εργαζόμενα και τα άνεργα παιδιά μας, με τον υπόλοιπο λαό! Έχει επιλέξει μάλιστα την πλευρά αυτών που αγωνίζονται οργανωμένα, με συνέπεια και διεκδικούν το δίκιο μας, χωρίς να βάζουν νερό στο κρασί τους!

Έτσι λοιπόν στις 17 & 18 του Μάη θα βρίσκεται στους δρόμους:

  • Τετάρτη 17/5 και ώρα 10.00΄ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων με το μπλοκ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
  • Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 17.00΄ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή), σε συμπαράταξη με τους συναδέλφους που είναι στην ενέργεια, στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας
  • Πέμπτη 18/5 και ώρα 10.00΄ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στο πλαίσιο πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης.
  • Πέμπτη 18/5, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, σε απογευματινό συλλαλητήριο με το μπλοκ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η Πρωτοβουλία καλεί,

όλους τους συναδέλφους να συναντηθούμε στη νέα αυτή μάχη και στις επόμενες που απαιτούνται. Δεν δικαιολογείται καμιά απογοήτευση, η αναμονή. Η ελπίδα βρίσκεται στον συλλογικό αγώνα, μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν την εφαρμογή της  αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ε.Ε.

ΟΧΙ στην ηττοπάθεια – ΟΧΙ στο συμβιβασμό

Διεκδικούμε:

  • Αποκατάσταση αποδοχών στα επίπεδα του 2009, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
  • Επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων
  • Διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να απομονώσουμε την ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή από κάθε δραστηριότητα εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων!

                                                                   Αθήνα, 15 Μαΐου 2017

                                                                  Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/a17-18-toy-mai-i-protovoylia-apostraton-tha-vrisketai-stoys-dromoys/

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ