ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ…

Δραματική διάσωση πυροσβέστη που παρασύρθηκε από τα νερά στα Τζουμέρκα / Φωτογραφία: epirusgate

23-11-2025, Ω/20:25′

Τζουμέρκα: Πυροσβέστης της ΕΜΑΚ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Γλίστρησε και έπεσε στο νερό.

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στα Τζουμέρκα όπου ευτυχώς επιχείρηση της ΕΜΑΚ στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω των φαινομένων δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία για διασώστη που παραλίγο να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Όλα έγιναν σε επιχείρηση βοήθειας και απεγκλωβισμού

Ο διασώστης προσπαθούσε να διασχίσει τον Ραφτανίτη με στόχο να φτάσει στα Κουκούλια, στα Τζουμέρκα, όπου υπήρχαν πολίτες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Παρότι ήταν δεμένος με σχοινί ασφαλείας και υποστηριζόταν από συναδέλφους του, το ισχυρό ρεύμα τον άρπαξε και τον έσπρωξε βίαια προς τα κάτω.

Ταυτόχρονα, ο πυροσβέστης που χειριζόταν το σχοινί, γλίστρησε και έπεσε και εκείνος στο νερό. Κατάφερε, όμως, να σταθεί πάνω σε βράχο, όπου συνέχισε να κρατά το σχοινί με όση δύναμη είχε. Αυτή η επιμονή έδωσε στον συνάδελφό του την ευκαιρία να παλέψει με το ποτάμι στα Τζουμέρκα και να φτάσει τελικά σώος στην απέναντι όχθη.

 

newsbreak.gr

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ