ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

25-02-2025, Ω/16:00′

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με την απώλεια  57 αθώων ψυχών, καλεί τα μέλη της στα συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα. Στην Αττική καλεί σε μαχητική και μαζική συγκέντρωση την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00′ στο Σύνταγμα (στη συμβολή των οδών Λεωφ. Βασ. Αμαλίας και Όθωνος).

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί οι ευθύνες του εγκλήματος αυτού και η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν έχουν αναλάβει τις δικές τους ευθύνες τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλυφθούν τα τραγικά γεγονότα, αποδίδοντάς τα στην ατομική ευθύνη.

Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να διασφαλίζουν την πλήρη ασφάλεια στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, προλαμβάνοντας ή διορθώνοντας τα ανθρώπινα λάθη και εκμηδενίζοντας την πιθανότητα ατυχημάτων. Η έλλειψη τηλεδιοίκησης με την παράλληλη εγκατάσταση και λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών, θα μπορούσε να αποτυπώσει και να ελέγξει  στον ίδιο χρόνο τη θέση και την κίνηση του κάθε τρένου σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο σε απομακρυσμένο πίνακα κυκλοφορίας.

Παρά τις προειδοποιήσεις  συνδικαλιστών, για τις τραγικές καθυστερήσεις της εγκατάστασης αυτής και της ολοκλήρωσης λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, δεν έγινε απολύτως τίποτε που θα μπορούσε να αποκλείσει την τραγική αυτή σύγκρουση των τρένων με τα αθώα θύματα.

Η 28η Φεβρουαρίου, είναι μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας με συμμετοχή εκατοντάδων εργατικών σωματείων σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποίησή τους μαζί με  τους εργαζόμενους στα τρένα, εμπόρους, εργαζόμενους στα πλοία, αυτοκινητιστές, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς (ΟΕΝΓΕ), έμπορους, καλλιτέχνες, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, αγρότες, συνταξιούχους κ.α. , συλλογικότητες και φορείς και φυσικά τους γονείς των αθώων θυμάτων, έχει στόχο να αποτελέσουν σταθμό, για μια ακόμη φορά, για τον ξεσηκωμό του λαού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική  που στηρίζει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων  και ευθύνεται για το έγκλημα στα Τέμπη.

ΟΧΙ στην προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων και των αιτιών για τα θύματα των Τεμπών.

ΟΧΙ στη θυσία της ασφάλειας, της υγείας και της ζωής των ανθρώπων στον βωμό του κέρδους.

                                                 Για το Δ.Σ της ΠΕΑΠΣ

Ο Γενικός Γραμματέας

Σεραφείμ Κακλατζής

           Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Γιαννάκος

 

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ