Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

29-10-2024, Ω/20:00΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος τοποθετείται διαχρονικά υπέρ της ομογενοποίησης του Πυροσβεστικού Σώματος με την ενσωμάτωση στους μόνιμους πυροσβέστες όλων των συναδέλφων που έχουν επικουρική σχέση και τελούν υπό καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας είτε αυτοί είναι πενταετούς υποχρέωσης είτε πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είτε πυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.).

 Είναι ώρα για άμεσες πολιτικές αποφάσεις από την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να “ξοδεύει” πάνω από 1,2 δισ. ευρώ με το πρόγραμμα “Αιγίς” και να διατείνεται ότι λύνει το πρόβλημα, αφήνοντας  μια ολόκληρη Υπηρεσία, τον κορμό της Πολιτικής Προστασίας, υποστελεχωμένη.

4.000 οργανικά κενά και με πυροσβέστες τριών άλλων ταχυτήτων με εμπειρία στις πυρκαγιές που εργασιακά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν όπως οι μόνιμοι πυροσβέστες, απαιτούν τώρα λύση!

  Η μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών αποτελεί υποχρέωση για την κυβέρνηση, αν πραγματικά θέλει το Πυροσβεστικό Σώμα να έχει ικανή  επιχειρησιακή δυνατότητα αρωγής στην πληττόμενη  Ελληνική κοινωνία από νεκρούς συμπολίτες μας, εκατομμύρια καμένα δάση και καλλιέργειες, σπίτια και περιουσίες. Διαφορετικά, με την απόλυσή τους δείχνει τις προθέσεις της διαχρονικά, αφού τους “χρησιμοποίησε”, τους απένειμε τους “ψεύτικους” επαίνους για τα κατορθώματά τους και τώρα τους πετά σαν στυμμένη “λεμονόκουπα”.

 Στηρίζουμε την κινητοποίησή τους το διήμερο 31/10 και 01/11 με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ζητάμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους για μονιμοποίηση.

                                                                                                       Αθήνα 29-10-2024

Για το Δ.Σ της  Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο Γεν. Γραμματέας

Σεραφείμ Κακλατζής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ