Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΗΝ "ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

17-04-2018,Ω/13:00΄
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΗΝ “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος, αποφάσισε να διευρύνει την κοινωνική δράση της Ένωσης σε φορείς και δομές που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κυρίως μικρά παιδιά.

Με την ευκαιρία, λοιπόν και των γιορτών του Πάσχα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ., Κώστας Γιαννάκος, συνοδευόμενος από συναδέλφους που υπηρετούν στην Π.Υ. Κόνιτσας, επισκέφθηκε το “Σπίτι Φιλοξενίας Παιδιών” που έχει δημιουργήσει ο Εθελοντικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας “Κιβωτός του Κόσμου” στην ακριτική κωμόπολη της Ηπείρου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, στις 13 Απριλίου, και εκτός από τον συμβολικό της χαρακτήρα, είχε στόχο τη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλουν οι ιθύνοντες της συγκεκριμένης δομής.

Είναι γνωστό πως η Εθελοντική αυτή Οργάνωση, από το 1998 που ιδρύθηκε, από έναν φωτισμένο κληρικό, τον πατέρα Αντώνιο, έχει εναποθέσει τη λειτουργία της, στην οικονομική ενίσχυση ανθρώπων και φορέων που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά της.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ. λοιπόν, αξιολογώντας το κοινωνικό έργο που επιτελείται από την “Κιβωτό του Κόσμου” στα Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών που διατηρεί στην Κόνιτσα και την Πωγωνιανή Ιωαννίνων και στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της, προσέφερε 22 ζεύγη υποδήματα για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί και κατά δήλωση της διευθύντριάς τους, τα είχαν άμεση ανάγκη.

Είναι σίγουρο πως η προσφορά μας αυτή δεν λύνει το πρόβλημα της εν λόγω δομής, αλλά τουλάχιστον είναι μία μικρή ανάσα και καλύπτει μία από τις άμεσες ανάγκες της.

Με την ευκαιρία, προτρέπουμε τα μέλη μας να ευαισθητοποιηθούν κι αυτά  και να συνεισφέρουν ότι μπορούν, για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της αυτή η ζεστή φωλιά στοργής και φροντίδας για  εγκαταλελειμμένα, καταπιεσμένα  και κακοποιημένα παιδιά. Με μία περιήγηση στην ιστοσελίδα www.kivotostoukosmou.org θα ενημερωθούν για τις ανάγκες του ιδρύματος και τους τρόπους προώθησης της βοήθειας.

Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση και η απουσία του κράτους από την κοινωνική πρόνοια, μας αναγκάζουν να γίνουμε περισσότερο αλληλέγγυοι.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ